Thade Gerdes GmbH: "APB's innovatieve karakter is de hoofdreden voor selectie."

logo_thade_gerdes

Al meer dan 115 jaar is Thade Gerdes een bekend familiebedrijf in Norden, Duitsland. Het bedrijf heeft innovatie hoog in het vaandel staan en heeft door de jaren heen hand in hand gelopen met de ontwikkelingen in Cone Penetration Testing. In het begin voerden ze sonderingen uit met een handbediend sondeerapparaat. In 1972 namen ze hun eerste indruksysteem met een mechanisch sondeermeetsysteem van A.P. van den Berg in gebruik. In 1991 stapte Thade Gerdes over op ons elektrisch sondeermeetsysteem en voegde later onze Vanetester toe. Kortgeleden investeerden ze in een Icone data acquisitiesysteem met een Magneto Module. Genoeg reden om onze Nieuwsbriefrubriek “Partners in Geotech” te wijden aan Thade Gerdes. We hebben gesproken met de heer Rimt Wortberg, Algemeen Directeur sinds 2007. 

Thade Gerdes GmbH Bohrunternehmen

Thade Gerdes is opgericht op 1 juli 1900. Oorspronkelijk als een smederij, maar na drie generaties is het uitgegroeid tot een befaamd familiebedrijf met de focus op het boren ten behoeve van waterputten en onshore en nearshore bodemonderzoek. Ze gebruiken zelfgebouwde, gespecialiseerde machines gecombineerd met sondeermeetsystemen van ons. Thade Gerdes heeft als doel de voordelen voor de klant in ieder project dat ze uitvoeren te optimaliseren, door het bieden van een compleet servicepakket en het reduceren van de kosten. Het ervaren en toegewijde team selecteert de meest geschikte oplossing voor ieder specifiek project en zorgt ervoor dat de klant altijd volledig geïnformeerd is. Ter verbetering van de serviceportfolio, wilde Thade Gerdes magnetotesten toevoegen en onze Icone Magneto Module was de beste keuze.

Dhr Wortberg bij Thade Gerdes GmbH Bohrunternehmen

Het leukste aan zijn werk vindt de heer Wortberg, een tevreden klant zien en samenwerken met zo’n ervaren en gemotiveerd team. Motivatie en ervaring zijn zulke sterke eigenschappen van Thade Gerdes, omdat de bedrijfsactiviteiten al drie generaties lang in handen zijn van de familie. Ook startten veel van de medewerkers al op jonge leeftijd bij Thade Gerdes en blijven veel totdat ze pensioneren. De persoonlijke drive van de heer Wortberg om bij het familiebedrijf te werken, is zijn overtuiging dat toepassing van sonderingen voorafgaand aan huizenbouw verplicht moet worden gesteld. Dit is nog niet het geval in Duitsland. Door betrokken te zijn bij de toepassing van CPT, hoopt de heer Wortberg bij te dragen aan de preventie van woningverzakking.

Samenwerking met A.P. van den Berg

In onze meer dan 40-jarige relatie met Thade Gerdes, hebben we ervoor gezorgd dat Thade Gerdes in staat was om met de tijd mee te gaan in het uitvoeren van sonderingen. Onze innovatieve aard is altijd de hoofdreden geweest voor Thade Gerdes om A.P. van den Berg te selecteren als hun voorkeursleverancier. Met hun laatste aanschaf, de Icone Magneto technologie, zal het bedrijf veranderingen in de Duitse constructiemarkt in gang zetten. Het eerste voorbeeld, het komende project waarvoor de Magneto Module gebruikt zal worden, bestaat uit bodemonderzoek met de focus op bomdetectie. De activiteiten zullen uitgevoerd worden op Helgoland, een Duits eiland in de Noordzee. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn hier meer dan 7000 bommen gevallen, wat dit eiland onbewoonbaar maakte. Tegenwoordig wordt bouw belemmerd door de explosieven die zich nog steeds in de bodem bevinden. Thade Gerdes zal dit veranderen. Met de betrouwbare resultaten van de Icone Magneto Module zal het bedrijf positief bijdragen aan een veilige uitvoering van toekomstige bouwprojecten.

Toekomst

Het interview eindigt met de vraag of de heer Wortberg bijzonderheden wil noemen. Hij antwoordt dat Thade Gerdes op 1 juli 2011 111 jaar bestond, een enorme mijlpaal die ze uitgebreid gevierd hebben. Bovendien wordt het project Helgoland genoemd als één waar het bedrijf erg trots op is. Wij vinden dat Thade Gerdes alle reden heeft om trots te zijn en wensen het team veel succes voor de toekomst.