Fundeermachine Pile Pusher Pro

   

96120972_105928754446985_9025194175573786624_o

Trillingvrij en geluidsarm

Maart

Het traditioneel heien van prefab funderingspalen overheerst nog altijd op de Nederlandse markt, mede gesteund door de goede kwaliteit en hoge betrouwbaarheid van zowel de paal als de inbrengmethode. Vanwege regelgeving en omgevingsfactoren winnen de diverse methodes waarbij de palen in de grond gevormd worden echter ook terrein. Deze methodes leveren qua fundering echter niet dezelfde hoogwaardige kwaliteit als de prefab funderingspaal. Het indrukken in plaats van het heien van kwalitatief hoogwaardige prefab betonpalen verenigt de voordelen van paal en indrukken. Geluid wordt hierbij tot een minimum beperkt en de omgeving wordt niet blootgesteld aan trillingen. Met name voor funderingen in het binnenstedelijk gebied is dit gunstig. 

Voor meer informatie bekijk dan de website of video van de Pile Pusher Pro. 
 

Bestaande technologie in een Europees jasje

IMG_7335


In Azië wordt deze methode al ruim een decennium lang op grote schaal met succes toegepast. Machinebouwer T-Works uit Changsha, China, heeft reeds circa 1000 machines afgeleverd. Het ontwerp van de T-Works fundeermachines wordt door meerdere patenten beschermd, hetgeen hun marktleiderschap extra kracht bijzet. Wij treden voor T-Works op als exclusief distributeur van de indrukmachines in Europa en stemmen de vanuit China geleverde machines af op de Europese wet- en regelgeving met name met betrekking tot veiligheid en milieu. Daarmee voldoet de machine aan de Machinerichtlijn en heeft het de vereiste CE-markering.

IMG_7963

Basismachine

De machines zijn leverbaar in diverse modellen, waarbij de maximale indrukkracht en dus eigenlijk het totale gewicht van de machine bepalend is voor de configuratie en afmetingen. De totale gewichten variëren van 60 ton tot en met 1200 ton.

Elke fundeermachine bestaat uit een groot stalen basisframe dat middels 4 cilinders op 2 langsliggers op en neer gestempeld kan worden. Daarnaast zijn er twee kleinere tussensteunen waarmee de machine ook onafhankelijk van de dwarsliggers gestempeld kan worden. 

IMG_8214


Het basisframe is voorzien van een cabine van waaruit de machine bestuurd wordt. Voor het indrukken van de paal wordt er standaard een indrukmechanisme geleverd in het centrum van de machine. Dit indrukmechanisme bestaat uit vier hydraulische cilinders om de variërende indrukkracht en de indrukslag van circa 2 meter te verzorgen en een hydraulische klem om de paal vast te houden. Deze klem is met meer of minder klemblokken in te stellen voor verschillende ronde of vierkante paaldiameters of zelfs palen van een afwijkende vorm. Tenslotte zorgt een generator set voor de aandrijving van de elektromotoren. Deze generator set voldoet uiteraard aan de voor de fundeermachine geldende Euronormen.

IMG_1582


In tegenstelling tot modellen die in China worden verkocht, heeft het Europese model geen kraan of andere hijsfaciliteiten “aan boord”. Dit is materieel dat beter door lokaal gespecialiseerde leveranciers kan worden geleverd en doorgaans is er op de werklocatie wel een kraan aanwezig om palen te handelen. 
 

IMG_1674

Bewegingsmechanisme

De langsliggers bevatten een railsconstructie waardoor het basisframe in lengterichting boven de dwarsliggers heen en weer kan bewegen. Daarmee manoeuvreert de machine van paal- tot paalpositie. Gestempeld op de twee tussensteunen komen de langsliggers vrij van de grond en kan de machine ook in dwarsrichting bewegen en kunnen de langsliggers ten opzichte van het basisframe in lengterichting verzet worden. Met het afwisselend stempelen op de langsliggers en de tussensteunen kan de machine op de projectlocatie “rondwandelen”. Bekijk hier een filmpje van T-Works dat meer inzicht geeft in de opbouw van de machine en het bewegen.

IMG_8226

Contragewichten

De basismachine heeft al een flink eigen gewicht, maar om de indrukkracht naar keuze te kunnen vergoten wordt de machine verzwaard middels een flexibel aantal contragewichten. Deze contragewichten zijn dusdanig van vorm dat ze makkelijk en veilig op de machine te plaatsen zijn. Elk model heeft uiteraard wel een maximaal toelaatbaar gewicht gebaseerd op de maximale indrukkracht, waarvoor de machine is gespecificeerd.


 

IMG_8094

Assemblage en (de-)mobilisatie

De allereerste keer zal de machine na verscheping met behulp van de handleiding en eventueel onze medewerker(s) geassembleerd moeten worden. Dit neemt één tot twee dagen in beslag, waarna een training gegeven kan worden in het werken met de fundeermachine.

Voor transport dienen, afhankelijk van de grootte van de machine, enkele basiselementen van de machine verwijderd te worden.

IMG_1738

Dataregistratie-apparatuur aan boord


Iedere machine heeft dataregistratie-apparatuur aan boord, die voor elke paal tijdens het indrukproces de diepte en drukkracht vastlegt. Daarnaast is het mogelijk om tegelijk met het indrukken vóór de paal uit te sonderen en diverse grondparameters te registreren. Dit maakt een vergelijking met sonderingen en het palenplan mogelijk en levert per paal een proeve van belastbaarheid.

Side piling system

Tweede indruksysteem voor zijkant werkveld


Speciaal voor het indrukken van prefab funderingspalen aan de zijkanten van het werkveld of nabij belendingen, is een tweede indruksysteem aan de zijkant van de machine beschikbaar dat 50% van de indrukkracht van het centrale indruksysteem haalt. 

IMG_1564

Gebruiksgemak en duurzaamheid voorop

De jarenlange ervaring van zowel T-Works als van ons in het samenstellen van de machines en de drive om voorop te willen blijven lopen in de markt, zorgt voor een continue verbetering van het ontwerp. Betrouwbare duurzame materialen worden toegepast en de machine is gemakkelijk en snel op en af te bouwen, te transporteren en te onderhouden. We hebben daarnaast nazorg en service hoog in het vaandel staan. Dit betekent een uitgebreide training en hulp bij installatie op locatie. Ook wordt gezorgd voor snelle ondersteuning in het veld bij problemen. 

Mogelijkheden

De indrukmachine kan naar wens worden samengesteld. Hij is beschikbaar in 14 verschillende maten met een indrukcapaciteit van 60 tot 1200 ton. Verschillende maten en vormen prefab betonpalen kunnen gebruikt worden.

Indrukkracht 600 - 12000 kN
Indruksnelheid in harde grond 1 - 3 m/min
in zachte grond 6 - 11 m/min
Power machine  22 - 165 kW
Power aggregaat 200 - 400 kVA
Max. breedte tijdens indrukken  3,8 - 9,2 m
Max. lengte tijdens indrukken 5,2 - 16 m
Max. hoogte transport  2 - 3,4 m
Totaal gewicht machine  32 - 225 ton (excl. ballast)
60 - 1200 ton (incl. ballast)
Max. diameter paal  200 - 800 mm (rond, vierkant of andere vorm)
Slaglengte drukklem 1600 - 2000 mm