Icone upgrade voor een hele loyale ROSON

Veiligheid, kwaliteit en innovatie zijn de belangrijkste componenten van alles wat we van plan zijn en doen bij A.P. van den Berg. Dat is al zo sinds we als bedrijf zijn begonnen, waardoor we kunnen bouwen op een zeer robuust track-record dat wordt onderstreept door de lange levensduur van onze sondeerunits die wereldwijd worden geleverd. Met andere woorden, apparatuur dat zeer loyaal is aan zijn gebruiker, oftewel onze klant.
 
Reeds in de jaren 80 hebben we verschillende ROSON systemen geleverd met indrukcapaciteiten variërend van 5 tot 20 ton, wat ons heeft voorzien van ontwerpervaring en gebruikersfeedback die absoluut ongeëvenaard is in de offshore sondeermarkt. Een goed voorbeeld is de 32 jaar oude 10 ton ROSON van LOTOS Petrobaltic. Enkele maanden geleden ontvingen we het verzoek om deze ROSON geschikt te maken voor ons digitale Icone data acquisitiesysteem. Omdat het ROSON-ontwerp sindsdien aanzienlijk is geëvolueerd, hebben we de klant geadviseerd te investeren in een volledig nieuwe ROSON zodat hij kon profiteren van deze evolutie o.a. meer indrukcapaciteit en een efficiëntere configuratie. Zij stonden echter op een upgrade van hun bestaande ROSON, simpelweg omdat ze het systeem kennen en waarderen en veel vertrouwen hebben in de prestaties ervan. Daarom accepteerden we hun voorkeur en beschouwden het als een groot compliment voor de duurzaamheid van onze systemen.   
 
LOTOS Petrobaltic realiseerde zich echter wel dat hun data acquisitiesysteem niet meer voldoet aan de hedendaagse behoeftes en daar zijn we het mee eens. We kunnen het niet genoeg zeggen, we bevinden ons in het digitale tijdperk en de vraag naar aanvullende informatie uit bodemonderzoek groeit nog steeds. Dus om de technologische ontwikkelingen en de veranderende klanteneisen bij te houden, is een conversie naar een digitaal data acquisitiesysteem onvermijdelijk. Ons Icone systeem zorgt voor een perfecte digitale sondeeroplossing, dus we staan volledig achter het upgrade-verzoek van LOTOS Petrobaltic.
 
Met deze opwaardering neemt onze klant, één van ’s werelds eerste ROSON gebruikers, een stap vooruit in het leveren van accurate sondeerdata. Verbeteringen in vergelijking tot het vorige analoge systeem zijn: een geïntegreerde XY-hellingmeter in de punt, opslag van kalibratiegegevens in de conus, een ingebouwde memofunctie, automatische herkenning van de conus door de Ifield software, mechanisch sterker, een beter versterkte kabel met een 4-pins connector en last but not least de mogelijkheid om de Icone gemakkelijk uit te breiden met click-on modules voor extra parameters (seismic, conductivity, magneto en vane).
 
Gebruikt u nog steeds analoge data acquisitie technologie op uw onshore of offshore sondeersysteem? Dan denken we dat het absoluut tijd is om een sprong in het digitale tijdperk te maken! We kunnen u op verschillende manieren helpen, variërend van een Icone conversiekit tot een compleet nieuw sondeersysteem. Neem contact op met Johan of Eddy om de opties te bespreken.