A.P. van den Berg genomineerd voor Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar

12-1-2022


A.P. van den Berg is trots op de nominatie voor de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2022. Naast A.P. van den Berg zijn vijf andere bedrijven genomineerd: Agriton uit Noordwolde, De Boer & De Groot uit Harlingen, Jongia uit Leeuwarden, Wadro uit Drachten en Wajer Yachts uit Heeg. 

VFO_2022_Genomineerd_logo_cmyk

Halve Finale en Finale

De halve finale – met de zes genomineerde ondernemingen – vindt plaats op maandag 7 maart 2022. De genomineerden presenteren zich dan aan de jury die bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Pieter Kooi en gedeputeerde Friso Douwstra (voorzitter).

Deze ‘pitch-kennismaking’ en de uitslag van twee scans is voor de jury de input om uit de zes genomineerden drie finalisten te selecteren. Enkele weken later bezoekt de jury deze drie finalisten en wordt nog een derde scan afgenomen. De jury toetst dan alle indrukken. 

Uiteindelijk leiden alle indrukken, cijfers, feiten en presentaties tot één winnaar, die tijdens de finale op dinsdag 12 april 2022 bekend gemaakt wordt.  

​Beoordeling

De jury laat zich bij haar beoordeling inspireren en leiden door onder andere innovatie en inventiviteit en door de mate waarin de onderneming kansen weet te creëren en benutten. Ook een duurzaam beleid ten aanzien van medewerkers en omgeving speelt een belangrijke rol en er is natuurlijk ook aandacht voor de financiële resultaten van de onderneming.