APB Wereld Tour 2019!

We vinden het belangrijk om CPT in het algemeen te promoten op geotechnische evenementen over de hele wereld. Dat is waarom u ons vaak als sponsor of exposant kunt vinden op deze evenementen. Naast de algemene promotie van de CPT-methode en –technologie, bieden ze ons het platform om ons bedrijf, onze innovaties en onze productenreeks te presenteren. Niet alleen aan bestaande en potentiële klanten, maar ook aan de academici en ingenieurs. Afgelopen maand hebben we deelgenomen aan twee van dergelijke evenementen.
 
Van 1 tot 3 april 2019 vond het 13e Australia New Zealand Conference on Geomechanics plaats in Perth, West-Australië. Dit congres, met ongeveer 40 exposanten en 460 deelnemers, was zeer geschikt om bestaande en nieuwe contacten aan de andere kant van de wereld te ontmoeten. We hebben bijgedragen aan het evenement als zilveren sponsor waardoor we afgevaardigden in een stand konden ontvangen en onszelf konden promoten in beeld en geluid. We hebben veel aandacht gekregen voor onze recente ontwikkeling, de COSON-ST, de ultramoderne machine voor hands-free bodemonderzoek. Op basis van informatie die is uitgewisseld tijdens ANZ 2019, verwachten we dat deze zeer innovatieve technologie in de nabije toekomst voet aan wal zal zetten in Australië. Tijdens het congres hebben we ook een aantal bedrijven ontmoet die ons misschien kunnen vertegenwoordigen in Australië en Nieuw-Zeeland en mogelijkheden kunnen creëren om de verkoop, service en ondersteuning aan klanten in die regio verder te verbeteren.

Van 8 tot 14 april 2019 waren we veel dichter bij huis omdat we aanwezig waren met een stand op de Bauma 2019, een evenement van een geheel andere orde. Met 3.700 exposanten en meer dan 620.000 bezoekers uit 200 landen is het 's werelds meest relevante vakbeurs voor bouwmachines en mijnbouwmachinebedrijven. In termen van expositieruimte is het' s werelds grootste handelsbeurs. Onze focus lag op de Europese introductie van de hydraulische fundeermachine voor het stil en trillingvrij indrukken van (prefab) palen. Natuurlijk hoopten we het heel goed te doen, maar we waren terughoudend in onze verwachtingen, omdat we een kleine speler zijn tussen al die industriereuzen in.
 
Na de beurs kunnen we zeggen dat onze verwachtingen op vele manieren zijn overtroffen! Degenen die voor het eerst kennismaakten met deze methode voor het stil en trillingvrij indrukken, verlieten onze stand met een duidelijke interesse om meer informatie en budgetoffertes te krijgen. De bezoekers die al bekend waren met de technologie toonden onmiddellijk interesse om meer gedetailleerde offertes te ontvangen en om de machine "live in actie" te zien. We verwachten een flink aantal internationale bezoeken op de huidige projectsite van Drukpaal.nl in Delft. Gedurende de komende 4 tot 5 weken voeren ze een paalproject uit voor een brug in het midden van het historische centrum. Bauma 2019 versterkte onze overtuiging dat deze technologie de komende jaren in Europa zal worden toegepast en dat A.P. van den Berg en Drukpaal.nl voor hun ondernemerschap om deze technologie te introduceren zullen worden beloond . We hadden niet zoveel aandacht voor CPT-technologie verwacht, maar we verlieten de beurs met veel nieuwe belangstellende contacten voor sondeersystemen. Dus genoeg kansen om op te bouwen en een paar zijn al dichtbij een bestelling!

Nu terug in Heerenveen, bereiden we ons weer voor op het volgende internationale evenement, dus we kijken ernaar uit u ergens over de wereld te zien! We hebben geboekt voor de XVII European Conference on Soil Mechanics and Geotechnical Engineering (ECSMGE) in IJsland en de XVI Panamerican Conference on Soil Mechanics and Geotechnical Engineering in Mexico, maar er volgen nog meer....