Voorspelbaar servicewerk


Menig voorhoofd vertoont zweetdruppels als het woord “service” valt, want het is namelijk moeilijk te voorspellen hoeveel werk er achter een serviceklus wegkomt. Het onvoorspelbare karakter van service resulteert bij de uitvoerende partij vaak in het nodige kunst- en vliegwerk om tijd en capaciteit vrij te maken naast de reeds lopende projecten en bij de gebruiker is het afwachten wat de kosten gaan worden.
 
Deze verschijnselen zijn bij ons niet anders, maar we willen onze klanten met onze service-activiteiten natuurlijk erg graag helpen en zullen dat ook vooral blijven doen. Om meer voorspelbaarheid in het servicewerk te krijgen, hebben wij enige jaren geleden ons Serviceplan gelanceerd. Dit plan is dusdanig ingericht dat service preventief wordt benaderd. Middels inspecties en regulier onderhoud, verpakt in een driejarige overeenkomst, trachten we verrassingen en stilstand, en dus in principe ongewenst correctief onderhoud, zoveel mogelijk te voorkomen. Deze preventieve insteek levert een betere voorspelbaarheid van de kosten en uiteindelijk ook een besparing in de onderhoudskosten, waar we nog een schepje bovenop doen door een korting te geven op onderdelen die in dit onderhoud verbruikt worden. Daarnaast kan preventief onderhoud vooraf ingepland worden en levert dus in de productieomgeving minder hectiek op. Op deze wijze houden we het voorhoofd van onszelf en dat van de klant weer wat droger.
 
Wij hebben de afgelopen kerstvakantie, een periode die vanwege het lage activiteitenniveau in de bouw doorgaans bij ons topdrukte oplevert, weer diverse klanten mogen verwelkomen voor een vooraf ingeplande onderhoudsklus. In toenemende mate betreft dit preventieve onderhoudsbeurten, dus we kunnen wel stellen dat onze Service Coördinator Jan Huizenga succes boekt met het onder de aandacht brengen van onze preventieve instelling. Wilt u meer horen over ons Serviceplan of wilt u ook een onderhoudsbeurt op een voor u passend moment ingepland krijgen? Neem dan contact op met Jan.