COSON-ST: “Sonderen met slechts één druk op de knop!”

Sinds enkele maanden heeft de Veldmeetdienst en Laboratoriumgroep (VLG) van het Ingenieursburo van de gemeente Rotterdam zijn Track-Truck met de hypermoderne COSON-ST voor handsfree sonderen in gebruik. We zijn benieuwd naar de eerste ervaringen en wijden onze rubriek “Partners in Geotechniek” ditmaal graag aan deze klant. We spraken met de sondeermeesters Mark Kuiper en Harry Verhagen. Mark is sinds 12 jaar als sondeermeester werkzaam bij de VLG. Hij werkt samen met Harry, die er al sinds jaar en dag als sondeermeester werkt. Samen hebben ze al heel veel verschillende sondeersystemen bediend en diverse conustypes in de hand gehad met nu als toppunt het handsfree sonderen met de COSON-ST. Ze weten dus waar ze over praten.
 
Hebben jullie de COSON-ST al veel gebruikt?
 
“Jazeker, we hebben met de COSON-ST nu al zo’n 260 sonderingen uitgevoerd in Amsterdam en een project met 32 sonderingen en 30 magnetometingen in Rozenburg. De andere dagen worden ingevuld met twee tot acht sonderingen op verschillende locaties, onder andere in de gemeente Rotterdam.”
 
Hoe bevalt het werken met de COSON-ST?
 
“De moderne machine bevalt goed! Vergeleken met de standaard sondeersystemen zijn we vooral enthousiast over de geringe lichamelijke belasting en de tijdwinst in een sondering. Op één locatie kunnen we een gemiddelde productie halen van 10 sonderingen van 40 m. Op dagen dat we wat langer doorwerken en de omstandigheden gunstig zijn, kunnen we zelfs wel 17 van dit soort sonderingen doen.”
 
Kunnen jullie dit in iets meer detail toelichten?
 
“De fysieke belasting is verdwenen. Je hoeft immers geen buizen te tillen, te geleiden en te schroeven. Ook het smeren van de stangen, ter vermindering van de totale kleef rondom de sondeerbuis bij zware sonderingen, gaat door dit automatisch op- en afbouwen van de sondeerstreng veel gemakkelijker. ”
 
“Als we kijken naar de tijdsbesparing, dan merk je het al in de voorbereiding. Er is namelijk geen lichtkap die omhoog hoeft en je hoeft geen eindset inclusief binnencasing te plaatsen. Je hoeft alleen de Icone er maar onder te draaien. De tijdwinst in de sondering zelf wordt vooral geboekt in het trekken.” Het is tijdens het testen al gebleken dat een complete 50 m sondering met de COSON-ST met de twee hydraulische klemmen ca. tien minuten sneller uitgevoerd kan worden dan met de HYSON met één klem. “En na één druk op de knop, hebben we tijdens de sondering onze handen vrij om alvast de volgende voor te bereiden. Eén van ons bewaakt het proces en de ander kan naar buiten om op de volgende positie bestrating te verwijderen en/of voor te graven. Het systeem doet zelf het fysieke sondeerwerk wel.”
 
Kunnen jullie nog andere sterke punten van het systeem noemen?
 
“De toepassing van dikkere sondeerbuizen, 40 mm in plaats van 36 mm, is ook een groot voordeel. We hebben al regelmatig probleemloos met een kracht van meer dan 15 ton gedrukt, terwijl we bij vorige sondeersystemen al bij lagere indrukkrachten op onze hoede waren voor breukrisico. Met de dikkere buizen is de kans op breuk kleiner en dat geeft ons veel vertrouwen. Het tijdrovende casing zetten is door deze buizen ook minder nodig.”
 
“We hebben veel ervaring met de vorige automaat van A.P. van den Berg waarin het draadloos Optocone systeem was geïntegreerd. Deze werkte al zeer comfortabel, maar een tijdige vervanging van de batterijen moesten we nog wel goed in de gaten houden. De sondeerbuizen in de oprolbare ST-streng zijn echter voorzien van een kabel, dus dat aandachtspunt komt nu ook volledig te vervallen.
Dat is echter niet het enige voordeel van het bekabelde systeem. Doordat er bij het bekabelde systeem geen sprake meer is van kortstondige onderbrekingen in de datatransmissie, voeren we nu ook magnetometingen weer met de automatische COSON-ST uit.”
Wij kunnen dit voordeel onderstrepen, maar het strekt zelfs verder. Met de winst in bandbreedte ten opzichte van draadloze data transmissie, kunnen nu alle Icone click-on modules toegepast worden voor het meten van extra parameters. Dus ook de modules voor seismische metingen en vinproeven.
 
“De zelfzoekende bayonetdraad in de ST-buizen werkt ook goed. We waren gewend om met drie tot vier draaibewegingen de sondeerbuizen op elkaar te schroeven en moesten er met dit systeem op vertrouwen dat de buizen met één korte slag goed vast zaten. Eerst let je dan continu op. Inmiddels heeft de single twist (ST) zich ruimschoots bewezen en laten we met vertrouwen het systeem zijn werk doen.”
 
Zijn jullie tevreden over de introductie, implementatie en service?
 
“Jazeker. In het begin was het moderne systeem even wennen, dus het was fijn dat er in de beginfase steeds een medewerker van A.P. van den Berg aanwezig was voor ondersteuning. Vanaf het moment dat we zelfstandig met het systeem zijn gaan werken, hebben de medewerkers nog altijd stand-by gestaan. Die enkele keer dat het voorkwam, zijn vragen snel opgepakt en eventuele aanpassingen konden dan meestal zelfs vanaf de eigen computer in Heerenveen doorgevoerd worden. We weten echter dat ze, indien nodig, naar ons in Rotterdam toekomen.”
 
Kunnen jullie iets zeggen over toekomstige projecten voor de COSON-ST?
 
“Momenteel draaien we voornamelijk dagen met een beperkt aantal sonderingen op verschillende industriële locaties. We kunnen de machine wel bijna dagelijks inzetten. We hebben wel een groter project in het vooruitzicht, dat bestaat uit 35 sonderingen op één locatie in Amsterdam. Het is al gebleken dat de COSON-ST bij uitstek geschikt is voor grotere projecten, omdat daar hogere producties gehaald kunnen en moeten worden. En dan wegen de winst in ergonomie (fysieke belasting) en de tijdwinst natuurlijk zwaarder. Maar ook voor kleinere projecten op diverse locaties blijft de nieuwe machine goed inzetbaar, omdat de Track-Truck het mobiliseren over de weg (op banden) en het manoeuvreren in zacht of heuvelachtig terrein (op rupsen) vereenvoudigt.”
 
Samengevat benadrukt de VLG de voordelen van de COSON-ST als het nagenoeg ontbreken van lichamelijke belasting, het sneller sonderen, het meer tijd hebben voor andere zaken en het met vertrouwen zwaarder en dieper drukken. Deze feedback maakt ons nog trotser dan we al waren! Onze ontwikkelinspanningen worden beloond als deze in de markt her- en erkend worden. De beste erkenning is natuurlijk wanneer een klant de COSON-ST daadwerkelijk aanschaft en er vervolgens met veel plezier en tevredenheid mee werkt.
De VLG is de eerste ervaringsdeskundige; wie volgt? De COSON-ST kan gebouwd worden in Track-Trucks, Sondeerwagens en de Sondeerrups. Nog niet overtuigd? Bekijk hier een filmpje, de leaflet en/of neem contact met ons op.