ST-Rods offshore toegepast

Kortgeleden stuurden wij u een nieuwsflash over onze splinternieuwe ST-Rods, de oprolbare sondeerstreng. Deze nieuwsflash bleef niet onopgemerkt en we ontvingen veel positieve reacties over het SingleTwist™-systeem. We hebben nog niet alle mogelijkheden van deze innovatie in kaart gebracht, maar we kunnen nu wel enkele concrete toepassingen laten zien, waaronder de ROSON-ST.

ROSON 100 kN

De ROSON-ST borduurt voort op het ongeëvenaarde track record van onze bestaande ROSON en Icone technologieën. De volledig digitale Icone bestaat nu ongeveer 10 jaar en de ROSON technologie heeft zichzelf bewezen op het gebied van robuustheid, betrouwbaarheid en sondeer-
kwaliteit over de afgelopen 30 jaar. Wat een uitdaging bleef was om de ondersteuning van de sondeerstreng overbodig te maken, vooral bij de steeds grotere sondeerdieptes. Deze externe ondersteuning, zie een (extreem) voorbeeld links, maakt een ROSON systeem zwaarder, moeilijker te hanteren en tijdsintensiever om op te bouwen. Compacte oplossingen die vandaag de dag in de markt beschikbaar zijn, introduceren echter weer hun eigen typische tekortkomingen op het gebied van bereikbare sondeerdieptes, databetrouwbaarheid, te gebruiken conusgroottes en verhoogde slijtage.

Met de ROSON-ST bieden wij het antwoord op al deze issues! Door de gepatenteerde ST-Rods in ons zeebodemsysteem te integreren, wordt een compacte en gemakkelijk te gebruiken ROSON-ST gecreëerd. Deze gaat tot 50 m sondeerdiepte met 36 mm-buizen, werkt met alle Icones en click-on modules en vereist geen enkele sondeerstreng-ondersteuning, wat een snelle inzet en hoge productiviteit garandeert. Het gebruik van standaard 36 mm-buizen met een stevige schroefkoppeling zorgt voor een rechte indruk in de grond zoals klanten mogen verwachten bij
een CPT systeem. Klik hier voor de film.

Met waterdieptes tot 4,000 m, kan een A.P. van den Berg ROSON ingezet worden voor projecten van ondiep tot ultradiep water. De standaard configuratie met een indrukkracht van 10 ton zal meer dan genoeg zijn voor de meerderheid van uw projecten, maar een 20 ton-versie is ook beschikbaar. Het systeem wordt eenvoudig bediend via een enkel HMI touch screen en is te gebruiken met ons veelzijdige digitale Icone data acquisitiesysteem, de volledige reeks van 5 cm2, 10 cm2 en 15 cm2 conussen en alle click-on modules voor Seismic, Vane, Conductivity of Magneto testen. In onze fabriek hebben we een demonstratie-unit klaargezet, dus u bent van harte uitgenodigd voor een “live optreden” van dit unieke systeem. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.