ST-buizen – de oprolbare sondeerstreng!

Waarom ST-sondeerbuizen ontwikkelen, als we al AR-buizen en 2R-buizen hebben? Omdat de A.P. van den Berg ST-buizen totaal anders zijn! Een ST-buis komt maar in twee toestanden voor, los of vast, en er is zeer weinig nodig om ze te transformeren van los naar vast en omgekeerd. Los gedragen de ST-Rods zich een beetje als een halsketting en kunnen ze gemakkelijk opgerold worden. Vast vormen de sondeerbuizen een massieve sondeerstreng met een druk/trek/buig-prestatie gelijk aan die van standaard AR-buizen. 

Omdat de sondeerbuizen een zelfzoekende bayonetdraad hebben (foto’s hierboven), sluiten ze moeiteloos en hebben ze slechts één laatste, korte slag nodig om vast verbonden te worden. Vandaar de naam SingleTwist-buizen. Met sondeerbuizen volgens dit gepatenteerde ontwerp heeft het transformatieproces tijdens het sonderen een natuurlijk verloop en wordt bijna volledig mechanisch gerealiseerd, wat het zeer robuust maakt. Klik hier voor een korte film.   

Een Folder, een rol met een enkele laag sondeerbuizen, kan worden geleverd met een diameter vanaf zes buizen per omwenteling en met een breedte beginnend bij twee rijen sondeerbuizen naast elkaar. Dit zorgt ervoor dat een Folder tussen 5 en 75 m sondeerstreng kan bevatten, afhankelijk van de toepassing. Bij beschadiging van de sondeerstreng kan een volledige wikkeling gemakkelijk worden vervangen door een reservestreng. En tussen twee projecten kan een complete folder door een andere vervangen worden, onder de voorwaarde dat ze dezelfde diameter hebben.

SingleTwist system, various sizes

Alles wat nodig is om een geautomatiseerd systeem te maken, d.w.z. één dat een volledige sondering uitvoert en de streng af- en weer opwikkelt met één druk op de knop, is een Folder en een Twister en een Sprocket om beide te verbinden. Dit zeer compacte SingleTwist™-systeem (foto hiernaast) kan vrijwel op elk A.P. van den Berg indruksysteem worden gemonteerd, waaronder een onshore COSON indruksysteem en een ROSON zeebodemsysteem.

Onnodig om te zeggen dat u profiteert van de volledige bandbreedte van ons digitale meetsysteem met alle Icone types en beschikbare click-on modules, aangezien de ST-buizen zijn uitgerust met een Icone-kabel. Wilt u in levende lijve een massieve sondeerstreng zien op- en afrollen, neem dan contact met ons op voor een afspraak in Heerenveen. Een full-blown 10 ton ROSON-ST staat daar voor u klaar evenals - uiteraard - een kop koffie!