Nieuwe directie voor A.P. van den Berg

A.P. van den Berg uit Heerenveen heeft een nieuwe directie. Het familiebedrijf, wereldwijd leider in de markt van sondeertechnologie, heeft per 1 augustus Mark Woollard als Algemeen Directeur benoemd. Hij wordt bijgestaan door Technisch Directeur Niels de Jong.  

Woollard volgt Algemeen Directeur Loek Keizer op. Keizer stond 18 jaar lang aan het roer van het bedrijf en is op 1 augustus met pensioen gegaan. Zowel Woollard als De Jong waren al in dienst bij A.P. van den Berg en werden het afgelopen jaar intensief ingewerkt. 

Nieuwe directie APB

Nieuwe directie

Woollard trad in 2010 in dienst bij A.P. van den Berg. Als Commercieel Directeur werkte hij nauw samen met Algemeen Directeur Keizer. Onder hun leiding introduceerde het bedrijf, zowel op land als offshore, diverse innovaties voor bodemonderzoek en wisten ze internationale geotechnische bedrijven aan zich te binden. ‘Het vertrek van Keizer betekende voor mij een logische stap naar het Algemeen Directeurschap’, vertelt Woollard. ‘Mijn commerciële ervaring kwam goed van pas, en bovendien had ik al jaren meegekeken.’ 

Technisch directeur

‘Na diverse gesprekken kwamen we tot de conclusie dat een combinatie van een Algemeen  en Technisch Directeur beter bij ons bedrijf past, omdat we de klant én de kwaliteit en innovaties centraal zetten’, aldus Woollard. In 2017 werd Niels de Jong aangetrokken als Hoofd Elektro met in het achterhoofd de doorgroei naar Technisch Directeur. Woollard: ‘Met zijn technische expertise en leidinggevende ervaring heeft hij de afgelopen jaren getoond zeer geschikt te zijn voor deze functie’. 

Succesvolle koers

A.P. van den Berg is gespecialiseerd in het ontwikkelen, bouwen en leveren van hoogstaande oplossingen voor de sondeerindustrie, de van oorsprong Nederlandse technologie voor grondonderzoek ten behoeve van funderingen. De innovaties van het bedrijf vinden hun weg over de hele wereld voor toepassing op land en offshore. Onder leiding van Keizer wist het bedrijf de afgelopen jaren flink te groeien. Woollard: ‘Na 18 jaar is het aan de nieuwe Directie de taak om samen de succesvolle koers van de afgelopen jaren voort te zetten en nieuwe uitdagingen in de sector aan te gaan.’