Morris Shea Bridge Company, Inc.: "APB levert hoge kwaliteitsapparatuur."

logo-blueandwhite

In 1997 kocht Morris Shea Bridge Company, Inc. zijn eerste CPT unit van A.P. van den Berg. Op dat moment was Cone Penetration Testing nog niet zo populair in de Verenigde Staten, dus ze hadden een aandeel in het introduceren van deze bodemonderzoekmethode in de markt. Afgelopen jaar gaf Morris Shea opdracht voor hun nieuwste CPT aanwinst van A.P. van den Berg, de Morooka Sondeerrups met een indrukkracht tot 30 ton. Op hetzelfde moment stapte het bedrijf over naar het digitale Icone sondeermeetysteem met de seismische click-on module. Genoeg reden om onze Nieuwsbriefrubriek “Partners in Geotech” te wijden aan Morris Shea. We hebben gesproken met de heer Richard Shea, vice-president en de oudste van drie broers die in het bedrijf werken.

Morris Shea Bridge Company, Inc.

Morris Shea, een familiebedrijf, is opgestart in 1969 door Richards vader de heer Dick Shea en een zakenpartner in bruggenbouw. In 1985 nam de heer Dick Shea het deel van zijn zakenpartner over en bracht een enorme groei voor het bedrijf, waarbij hij zich concentreerde op het ontwerpen en bouwen van diepe funderingen. Vandaag de dag is Morris Shea één van de toonaangevende diepfunderingen-aannemers in de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Veiligheid, efficiëntie en het creëren van waarde zijn de drie hoekstenen van de bedrijfsvoering van Morris Shea. Dit komt tot uiting in het streven naar het altijd leveren van een veilig en kwalitatief hoogwaardig product tegen de juiste prijs en met de kortst mogelijke tijdsplanning, maar ook in het continu ontwikkelen en verbeteren van de bouwtechnieken en het funderings-ontwerpsysteem. De 30-tons Morooka Sondeerrups is een mooi voorbeeld van een systeem waarmee Morris Shea zijn sterke positie in de markt handhaaft, omdat het belangrijke gegevens genereert over de bodem. Concurrenten missen deze gegevens, doordat ze geen eigen sondeermachine hebben. De familie Shea haalt motivatie uit de uitdaging van de concurrentie en de tevredenheid na het leveren van goed werk.

Samenwerking met A.P. van den Berg

In onze 20-jarige relatie hebben we ervoor gezorgd dat Morris Shea met de tijd mee kon gaan in het uitvoeren van sonderingen. Eerst met een bestaand rupsvoertuig waarin we een A.P. van den Berg indruksysteem met een sondeerdata-acquisitiesysteem hebben geïnstalleerd voor het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige sonderingen. Dit hield de investering laag, terwijl het hebben van hun eigen sondeermachine hen de mogelijkheid gaf om data te creëren en beheren ter ondersteuning van hun funderingswerk, zodat ze de concurrentie goed aan konden.

Afgelopen jaar nam het bedrijf zijn 30-tons Sondeerrups in gebruik. De sondeerunit is gebouwd op het relatief snelle Morooka onderstel dat geschikt is voor langere afstanden. De rubberen tracks reduceren het risico op schade aan asfalt of betonnen oppervlakten. “De Morooka Sondeerrups sluit goed aan bij onze projecten, omdat we ons geen zorgen hoeven te maken over beperkingen op het gebied van toegang tot sondeerlocaties.”, aldus de heer Shea. Morris Shea wil graag meer werk verrichten op industriële faciliteiten zoals LNG-export havens. Daarom is het systeem voornamelijk ingezet voor sondeeractiviteiten op de kust van Texas en Louisiana en ook op de Atlantische kust.

Bijzonder aan deze Morooka Sondeerrups is dat de HYSON 300 kN zorgt voor een indrukkracht oplopend tot 30 ton! Hij is voorzien van het digitale Icone sondeermeetsysteem met Icones voor standaard sonderingen en Morris Shea heeft direct de seismische click-on module toegevoegd voor het bepalen van de bodemstabiliteit door middel van het meten van de voortplantingssnelheid van geluid. Seismische testen kunnen uitgevoerd worden via één druk op de knop met het ingebouwde automatisch hamersysteem. De hamer creëert een seismisch signaal altijd met een constante energie en vanaf een vaste afstand tot de trigger module, dus bespaart veel tijd en werk. Volgens de heer Shea weerspiegelen deze goed-ontwikkelde innovaties één van onze sterke punten. “A.P. van den Berg levert kwalitatief hoogwaardige apparatuur.” Tot slot wordt het gewaardeerd dat ons deskundig en ervaren Serviceteam altijd beschikbaar is voor vragen of service, zelfs buiten de kantoortijden.

Toekomst

Het interview eindigt met de vraag wat de toekomstplannen voor het bedrijf zijn. De heer Shea antwoordt dat hij door wil gaan met het vinden van veilige en innovatieve manieren om projecten te winnen en waarde te leveren aan hun klanten. We ondersteunen Morris Shea Bridge Company Inc. hier graag bij met innovatief sondeerapparatuur en wensen hen veel succes voor de toekomst.