Met aardrijkskunde op excursie bij ons!


Op 3 juni is de jaarlijkse GeoWeek van start gegaan, georganiseerd door het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG). Tijdens deze week maken zo’n 5000 leerlingen van 10 tot 15 jaar kennis met aardrijkskunde in de praktijk door met hun klas op bedrijfsbezoek of veldwerk te gaan met een 'GeoBedrijf' of een 'GeoProf' op school te ontvangen.

Net als andere jaren stelden wij ons als GeoBedrijf beschikbaar. We verwelkomden twee schoolklassen van dertig leerlingen en die we een unieke praktijkervaring lieten beleven. Ze mochten uiteindelijk onder leiding van één van onze ingenieurs zelf als sondeermeester aan de gang en een bodemprofiel maken met een Sondeer-SKID. Dit maakte het natuurlijk extra interessant.
 
We vinden het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd ervaren hoe boeiend techniek is. Op een leeftijd van ongeveer 14 jaar moeten kinderen een keuze maken voor een vakopleiding, profiel of vervolgstudie. Voor die tijd zijn zij nog volop aan het ontdekken waar hun interesses liggen, dus dat is het moment om hen te laten ervaren wat een baan als ingenieur inhoudt. Wie weet willen enkelen na deze ervaring later wel de techniek in en is ons doel bereikt!