Het vertegenwoordigen van de sondeerindustrie

Van 1 tot 6 september 2019 vond de XVII European Conference on Soil Mechanics and Geotechnical Engineering (ECSMGE) plaats in Reykjavik, IJsland. Dit congres, dat om de vier jaar plaatsvindt, heeft een meer academisch karakter en wordt niet door veel uitvoerende partijen bezocht. Het trekt echter een zeer breed publiek van universiteiten, onderzoeksinstituten, wegen- en bouwautoriteiten, ingenieursbureaus, consultants enz. Met meer dan 900 afgevaardigden beloofde het een perfecte gelegenheid te zijn om de sondeertechnologie in het algemeen te promoten en mensen te informeren over de voordelen en innovaties ervan. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan het algemene bewustzijn en de acceptatie van CPT, dus aarzelden niet om aanwezig te zijn met een stand. Dit keer waren wij tussen de 40 exposanten de enige vertegenwoordiger van de sondeerindustrie, dus we genoten de exclusieve aandacht van iedereen die interesse had in CPT. Veel deelnemers kwamen langs en we hadden een aantal interessante discussies over CPT-gerelateerde zaken en ja, onder andere over sondeeroperaties.
 
Natuurlijk bieden deze evenementen, naast algemene uitleg en discussies over CPT-technologie, een platform om ons bedrijf en ons eigen assortiment en de innovaties te promoten. Hoewel IJsland enigszins afgelegen ligt, bevonden we ons op Europese bodem en met 90% van de deelnemers uit Europa maakten we van de gelegenheid gebruik om twee ontwikkelingen te benadrukken: de zeer innovatieve ST-technologie voor handsfree sondeeroperaties en ons exclusieve Europese distributeurschap voor de fundeermachine.

We zijn ervan overtuigd dat volautomatisch sonderen de basis zal vormen voor toekomstige ontwikkelingen in de sondeeroperator-omgeving. Onze COSON-ST-technologie heeft zich reeds bewezen in het veld, dus we zijn al op weg met het vormgeven van toekomstige operaties. Tijdens het congres hebben we veel positieve reacties ontvangen, onder andere over de veiligheidsaspecten van handsfree sonderen en offshore bediening.

De indrukmethode met de fundeermachine bestaat al tientallen jaren in Zuidoost-Azië, maar het is nieuw voor Europa. Bij deze methode om prefab palen in de grond te duwen, ontbreekt het geluid en de trillingen die gepaard gaan met heien. In Europa zien we in plaats daarvan veel boorpaaloplossingen, maar deze missen de hoge kwaliteitsborging van prefab palen. Zoals met elke nieuwe methode, kost het tijd om het woord te verspreiden en aanhangers te krijgen. Tijdens ECSMGE hebben we met succes weer wat zaden geplant.
 
We zullen het CPT-woord blijven verspreiden en de industrie vertegenwoordigen, dus houd onze website in de gaten om te zien waar we aanwezig zullen zijn.