COSON-ST: van handbediend naar sondeerrobot

Het aantal Track-Trucks door A.P. van den Berg voorzien van de unieke COSON-ST groeit gestaag. Daarmee lijkt een ware revolutie op het gebied van landsonderen, waarbij mechatronica een steeds grotere rol speelt, ingezet te zijn. Op het voertuig verandert de werkplaats van de sondeermeester in een kantooromgeving. Het in- en uitrollen van de sondeerstreng gebeurt namelijk volledig automatisch en de sondeermeester kan zich hierdoor richten op andere (bureau-) werkzaamheden.  

vds-coson-st-1

Video over Track-Truck met COSON-ST van Van Der Straaten Geotechniek.

​Gepatenteerde SingleTwist™ (ST) technologie

Dat de inzet op onshore- en offshore-activiteiten voor kruisbestuiving zorgt, blijkt wel uit de ontwikkeling van de SingleTwist (ST) technologie. Deze ST-technologie werd in eerste instantie ontwikkeld om bij offshore sonderingen met een seabed-systeem als ROSON-ST optimale veiligheid en een verhoging van de productiviteit te creëren. Later bleek dat deze technologie ook zeer geschikt is voor landsonderen, wat heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de COSON-ST. Door de gepatenteerde ST-technologie te integreren in een sondeercabine met het COSON continu indruksysteem, ontstaat een automatische en handsfree sondeermachine. Inmiddels zijn twee Track-Trucks met de COSON-ST in gebruik genomen en wordt een derde gebouwd voor de IJB Groep.

vds600.1
vds600.2

Track-Truck met COSON-ST

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Track-Truck voorzien van de COSON-ST?

  • ST-technologie resulteert in een volledig geautomatiseerde sondeercyclus (hands-free sonderen)
  • Continue sondeerbeweging met groter dieptebereik
  • ​20% productiviteitsverhoging ten opzichte van standaard indrukapparaat
  • Ergonomisch geoptimaliseerde werkomgeving

De COSON-ST is geschikt voor 5, 10 en 15 cm² Icones en kan met alle Icone click-on modules worden uitgevoerd.

Voor meer informatie over de COSON-ST klik hier of neem contact op met onze verkoopafdeling (0513-631355 of sales@apvandenberg.nl).