A.P. van den Berg finalist Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar

08-03-2022

Finalisten Verkiezing Friese Onderneming 2022

A.P. van den Berg heeft een plek in de finale van de Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar 2022 weten te bemachtigen. Naast A.P. van den Berg zijn Jongia Mixing Technology uit Leeuwarden en Wajer Yachts uit Heeg de trotse finalisten. 

VFO_2022_Finalist_logo_cmyk

Selectie finalisten

Om tot de selectie van drie finalisten te komen heeft de jury zich tijdens de halve finale bij haar beoordeling laten inspireren en leiden door de innovatie en inventiviteit binnen de bedrijven. Zij let daarbij ook op de mate waarin de bedrijven offensief kansen weten te creëren én benutten die zich aandienen door veranderende (markt)omstandigheden. Natuurlijk wordt gelet op het duurzame beleid van de onderneming ten aanzien van het menselijk kapitaal en de omgeving. 
Daarnaast zijn de kerngegevens die uit de Business Maturity Model Scan (BMM) komen, de cijfermatige onderbouwing en de presentatie, verzorgd door Algemeen Directeur Mark Woollard, van belang voor de beoordeling.  

Finale op 12 april

In aanloop naar de finale op dinsdag 12 april bezoekt de jury alle drie de finalisten voor een verdieping in de bedrijfsvoering, het product, de markt en de mensen die er werken. De jury bestaat uit ondernemer Jennifer Westers, ondernemer René de Heij, ondernemer en winnaar van vorig jaar Pieter Kooi van Kooi en staat onder leiding van gedeputeerde Friso Douwstra. De drie finalisten maken zich op voor de finale waarbij zij zich presenteren aan ondernemend Fryslân, fans en natuurlijk de jury.