1st Line Defence Ltd: "APB's professionele cultuur past goed bij die van ons."

firstlinedefence-logo

In het eerste kwartaal van 2015 heeft 1st Line Defence Ltd in Engeland haar nieuwste aanwinst in gebruik genomen, een gerenoveerde tweedehands Sondeerwagen die oorspronkelijk gebouwd is door A.P. van den Berg. Tijdens het aankoopproces zag het bedrijf direct de voordelen van het digitale Icone click-on concept en besloot het om een Icone sondeermeetsysteem met de Icone Magneto Module te laten installeren in zijn Sondeerwagen. Een goede reden om onze Nieuwsbriefrubriek “Partners in Geotechniek” te wijden aan 1st Line Defence Ltd. 

1st Line Defence Ltd

1st Line Defence Ltd is opgericht door de heer Brett Kinsman in 2011. Het bedrijf wordt nu gezien als één van de leidende aanbieders van risico-beperkende services op het gebied van niet-geëxplodeerde munitie (UXO) in Engeland en biedt praktische oplossingen voor dergelijke risico’s en die omtrent niet-geëxplodeerde bommen (UXB). Haar expertise ligt in het omgaan met bodemvervuiling veroorzaakt door historische UXO. De klanten zijn vooral actief in de bouw, geotechnisch onderzoek en waterbouwprojecten, zowel in Engeland als daarbuiten.  

Professionaliteit en de motivatie om kwaliteits- en kosteneffectieve projecten tijdig te leveren, vormen de basis voor het bedrijf zijn werkzaamheden. Om dit te bereiken, gaat het eerlijk en integer om met klanten, onderaannemers, aandeelhouders en leveranciers. Dit wordt bewerkstelligd door een nauwe samenwerking met hen gedurende de projecten. Om de goede relatie met klanten te behouden, investeert 1st Line Defence Ltd voortdurend in hoge standaarden van veiligheid en nieuwe technologieën en systemen om zo de kwaliteit te waarborgen. 

Dhr. Brett Kinsman bij 1st Line Defence Ltd

De heer Brett Kinsman, die we benaderd hebben voor deze rubriek, is de eigenaar en directeur van 1st Line Defence Ltd. Zijn hele leven werkt hij al in de wereld van UXO en in 2011 zag hij de kans om zijn eigen bedrijf op te starten in de branche. Direct vanaf de start liep het bedrijf goed en nog steeds groeit het snel. De heer Kinsman vertelt dat hij ervan houdt om met enthousiaste medewerkers samen te werken en zijn klanten te voorzien van de gevraagde services. Samen met zijn team doet hij zijn best om hoge-kwaliteitsdiensten te leveren waarbij gezond verstand en ethiek de leidraad vormen. 

Samenwerking met A.P. van den Berg

De heer Kinsman was al bekend met A.P. van den Berg sondeerapparatuur en aarzelde niet om contact met ons op te nemen op het moment dat hij op zoek was naar een sondeersysteem. Vanaf het begin, verliep de communicatie erg plezierig en vriendelijk. “Er was meteen een klik. De professionele cultuur van A.P. van Berg past erg bij die van ons.”, vertelt de heer Kinsman. Hij vervolgt dat hij voor 100% tevreden is met de aankoop van de tweedehands Sondeerwagen. “Het aankoopproces, waarin A.P. van den Berg optrad als bemiddelaar, verliep voortvarend. A.P. van den Berg heeft veel regelzaken uit handen genomen en heeft uitstekend werk geleverd in het renoveren van de Sondeerwagen.”. De Sondeerwagen is voorzien van de laatste technologie op het gebied van sondeerdata-acquisitie, namelijk het Icone click-on concept. Om te beginnen heeft 1st Line Defence Ltd alleen de Icone Magneto aangeschaft, welke bij uitstek geschikt is voor het signaleren van niet-geëxplodeerde munitie (UXO). Als het bedrijf wil, kan het gemakkelijk de mogelijkheden van het systeem uitbreiden; met een Icone, om gelijktijdig de standaard sondeerparameters te meten, of met click-on modules voor seismic, vane en conductivity testen. De heer Kinsman waardeert het tenslotte dat ons ervaren Serviceteam altijd beschikbaar is voor vragen of service, zelfs buiten kantoortijden. 

Toekomst

We ronden het interview af met de vraag wat de toekomstplannen zijn voor het bedrijf. De heer Kinsman antwoordt dat hij de nummer 1 Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in Engeland en Europa wil zijn. We zijn van mening dat ze op de goede weg zijn en wensen hen veel succes voor de toekomst.